Informatie over het coronavirus
Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle. Blijf zoveel mogelijk thuis. Houd 1,5 meter afstand. Was vaker je handen.
Actuele informatie vind je op Rijksoverheid.nl/coronavirus.

Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Amine:

  Amine

  Begeleider , 30 jaar
  Eigenschappen van Amine:

  Toen ik in de zorg kwam werken, wist ik eigenlijk niks over jongeren met een beperking. Ik had wel eens wat op tv gezien, maar meer niet. In het begin kon ik daarom al die stoornissen helemaal niet plaatsen. Gelukkig leer je al doende en kreeg ik steeds meer inzichten. Nu heb ik het enorm naar mijn zin.

  Aanvankelijk deed ik een economische studie, maar door vrijwilligerswerk bij een Marokkaanse vereniging kwam ik erachter hoe leuk het is om met jongeren te werken. Vandaar dat ik ben overgestapt naar dit vak.

  Als begeleider wil ik ervoor zorgen dat mijn cliënten zich altijd goed voelen. Als dat niet het geval is, probeer ik te achterhalen waar dat aan ligt en wat we daaraan kunnen doen. Datzelfde doe ik voor de collega’s die ik begeleid en coach. Door mijn eigen ervaring kan ik ze tips en adviezen geven. Het geeft me veel voldoening om een glimlach te zien of iemand verder te helpen.

  Ik zie mezelf nog heel lang in deze sector. Toevallig heb ik net gesolliciteerd naar een meer organisatorische functie. Ik ben een regelneef en altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy