Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Anouk:

  Anouk

  POH-GGZ , 39 jaar
  Eigenschappen van Anouk:

  Als je meer innerlijke rust ervaart, komt er ruimte voor groei van zelfvertrouwen en eigenwaarde. Dan kun je weer vaardigheden aanleren. Daar streef ik naar, samen met mijn patiënten.

  Als praktijkondersteuner GGZ en integraal therapeut werk ik bij een huisartsenpraktijk in Vlissingen. Mijn specialisatie is geestelijke gezondheidszorg. Ik doe onder meer screening en diagnostiek en ik adviseer de huisarts over behandelmethoden. Samen met de patiënt onderzoek ik zijn of haar fysieke en emotionele klachten en de oorzaak ervan. Ook bied ik passende behandeling aan.

  Ik heb in de afgelopen 20 jaar zoveel mensen ontmoet die niet meer in contact met zichzelf stonden en klem zaten. Samen onderzoeken we waar ze last van hebben en welke factoren ermee te maken hebben. Ik geef ze inzicht in onbewuste, aangeleerde overtuigingen, zodat ze begrijpen waarom ze zich zo voelen.

  Waarom ik van mijn vak houd? Omdat ik mij altijd dankbaar voel als mensen zich veilig voelen bij mij, hun kwetsbaarheid tonen en mij hun vertrouwen geven. En omdat ik werkelijk contact maak met patiënten. Ik kan een ander helpen om de verbinding met zichzelf te herstellen. Zodat ze innerlijke rust ervaren, stevig in hun schoenen komen te staan en weten wat hun behoeftes zijn. Er is niets mooiers dan mensen te leren gezonde regie te nemen over hun gedachten, emoties en daardoor ook hun handelen.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy