Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Daniëlle:

  Daniëlle

  Apothekersassistente i.o, , 23 jaar
  Eigenschappen van Daniëlle:

  Voordat ik besloot deze opleiding te doen, heb ik een dagje meegelopen in een apotheek. Dat vond ik heel leuk om te doen. Ik mocht meehelpen: medicijnen pakken, uitzoeken hoe alles zat.

  Ik wist wel altijd dat ik in de zorg wilde werken, ik heb hiervoor verpleegkunde gedaan. Nu leer ik meer over medicijnen, kan ik mensen bewust maken van het gebruik van medicatie; welke bijwerkingen er kunnen ontstaan en hoe ze de medicijnen kunnen gebruiken. En ik kan ze adviseren als ze bijvoorbeeld komen omdat ze verkouden zijn. Ik vind het leuk om met mensen te communiceren. Om de tijd te nemen om klanten uit te leggen hoe ze medicijnen goed kunnen gebruiken. Er was bijvoorbeeld een oudere vrouw die aan de balie kwam. Ze gebruikte meerdere medicijnen en snapte niet wat ze moest innemen en wat ze wel en niet mocht combineren. Daar hebben mijn begeleider en ik echt de tijd voor genomen en toen bedankte ze ons heel hartelijk. Dat soort reacties, daar doe je het voor. Ja, het is hard werken in de zorg, maar het geeft ontzettend veel voldoening.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy