Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Monique:

  Monique

  Manager algemene zaken , 54 jaar
  Eigenschappen van Monique:

  Toen ik bij deze ggz-instelling kwam werken, had ik echt het gevoel dat ik op een plek ging werken waar ik wat wezenlijks kon bijdragen. En dat heb ik nog steeds. In wat voor functie je ook werkt binnen een zorginstelling, of het bij de schoonmaak is, of de facilitaire dienst, of je nu verpleegkundige bent of directeur: samen kunnen we wat betekenen voor onze patiënten.

  Ik was 37 toen ik als leerling psychiatrisch verpleegkundige werd aangenomen. Voor die tijd was ik met totaal andere dingen bezig: vooral met mijn paarden, en het geven van paardrijles. Maar ik had al een tijdje het gevoel dat er wat ontbrak. Toen ik de advertentie voor leerling psychiatrisch verpleegkundige zag, dacht ik: “Dát zou ik zo graag willen proberen”. En blijkbaar klonk ik heel enthousiast aan de telefoon, want ik werd meteen uitgenodigd voor een gesprek.

  De opleiding vond ik fantastisch, en ik kreeg bij de ggz-instelling al snel een vaste baan als verpleegkundige. Niet lang daarna werd ik zorgcoördinator, en inmiddels ben ik manager algemene zaken. Heerlijk vind ik het, om dingen te initiëren, het voortouw te nemen en mensen te verbinden en motiveren. Het is jammer dat ik daardoor wat minder direct contact heb met de patiënten. Soms mis ik dat wel eens.

  Daarom probeer ik in alles wat ik doe, heel toegankelijk te zijn. Zowel richting mijn collega’s als de patiënten. Een patiënt die aangeeft ontevreden te zijn? Kom een kop koffie drinken, dan kunnen we kijken hoe we het kunnen oplossen. Een ziek kind, of andere omstandigheden waardoor je werk in de knel komt? Ik probeer altijd aandacht te hebben voor een goede balans tussen werk en privé. Een goede sfeer is ontzettend belangrijk om je werk goed te kunnen doen. Ik wil graag dat mensen met plezier komen werken. Ook vakinhoudelijk, dus ik zorg dat collega’s hun bijscholingen kunnen volgen, zodat ze met vertrouwen op de werkvloer staan. Het helpt zeker dat ik zelf verpleegkundige ben geweest: dan begrijp je wat er gebeurt, waar mensen tegenaan lopen. Ik denk dat collega’s daarom makkelijker naar me toe komen met vragen.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy