Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Linda:

  Linda

  Verpleegkunidge urologie , 47 jaar
  Eigenschappen van Linda:

  Ik was 16 en wist al dat ik de zorg in wilde. Mijn moeder zat ook in de zorg, en door vakantiewerk ontdekte ik dat ik dat ook wilde. In de zorg maak je andere mensen blij. Je kunt mensen helpen en hen de verzorging geven die ze nodig hebben als ze daar zelf niet toe in staat zijn. Een verpleegkundige heeft een enorm veelzijdige rol.

  Als patiënten binnenkomt, zijn ze vaak angstig en onzeker. Ik stel ze gerust, ik leg uit wat er is gebeurd en wat er gaat gebeuren. Van het medische traject tot hoe de dingen werken op de afdeling. Met goede voorlichting haal je veel angst en onzekerheid weg. Ik zorg dat elke patiënt het gevoel heeft dat hij welkom is, en alles kan en mag vragen wat hem zekerder maakt en wat zijn situatie kan verbeteren. Daarnaast ben je het aanspreekpunt van iedereen: de patiënt, familie, artsen. Ik krijg veel voldoening van patiënten die met een lach op hun gezicht worden ontslagen uit het ziekenhuis.

  Naast de verpleegkundige zorg zit ik in een team dat onderzoekt hoe we dingen kunnen verbeteren of anders organiseren, zoals 24/7 bezoektijden voor de eerste contactpersoon of zaken die veiligheid bevorderen bij geriatrie.’

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy