Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Mieke:

  Mieke

  Consulent verhuur , 50 jaar
  Eigenschappen van Mieke:

  Na het afronden van mijn VMBO-UV ( uiterlijke verzorging) richting schoonheidsspecialiste en pedicure ben ik mijn eigen schoonheid/ pedicure salon begonnen. Daarnaast werkte ik in een drogisterij, waar ik de mijn “vakdiploma drogist” ben gaan halen. Als snel vond ik het werken in een drogisterij leuker dan het werken in mijn salon. Mijn motto was: dit werk kan ik ook nog doen als ik 50 ben. Ik ben gaan werken als “’drogiste” bij Vroom en Dreesman en van daaruit verder gegroeid tot floormanager op de afdeling parfumerie en modeaccessoires.

  Uiteindelijk, na alle veranderingen binnen V&D, vond ik de baan niet meer aansluiten bij mijn behoefte om met “mensen “ om te gaan en kon ik het met mijn toen nog jonge kinderen niet meer combineren.

  Ik ben tijdens een verjaardag enthousiast gemaakt om eens te komen kijken in het verzorgingshuis. De zorg voelde als een warme deken, alle liefde en zorg kon ik hier kwijt en kon het goed combineren met mijn gezin.

  Na 8 jaar “aan het bed “gestaan te hebben kwam de vacature Zorgbemiddeling voorbij. Dat was weer een nieuwe uitdaging in de zorg. Daar kwam toch weer het stukje “verkoop” en “commercie” om de hoek kijken.

  Na alle veranderingen in de Zorg van “wonen en zorg gescheiden”, werd de functie Consulent Verhuur ontwikkeld. Mijn collega Yvonne heeft dit opgezet en ik heb in 2017 de overstap gemaakt naar het verhuren van zelfstandige zorgwoningen.

  Het leuke van dit werk is de vele contacten die je legt. Je werkt samen met de wijkverpleegkundige, casemanagers, gemeentes, collega aanbieders. Het is een leuke afwisselende baan waarbij er steeds nieuwe ontwikkelingen zijn. Zoals in de hele zorg.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy