Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Ard:

  Ard

  Verpleegkundige en zorgcoördinator , 28 jaar
  Eigenschappen van Ard:

  Vroeger dacht ik: “De zorg? Niks voor mij!” Ik wilde dierenarts worden. Er was alleen één probleem: na de havo had ik geen puf meer om vwo te doen. Daarom veranderde ik mijn plannen en wilde ambulanceverpleegkundige worden.

  Tijdens de eerste stage voor mijn studie Verpleegkunde kwam ik in aanraking met de ouderenzorg. Het bleek een ontzettend leuke werkomgeving te zijn, dus ben ik gebleven. Ik vind het een eer om te zorgen voor mensen die al zoveel hebben meegemaakt en zo’n rijk leven hebben gehad.Ik geniet van de veelzijdigheid van mijn werk. De ene keer zit ik midden in de nacht naast het bed van een verward iemand en de volgende keer geef ik les over goed rapporteren of palliatieve zorg. Die afwisseling houdt mij gaande. Ook leer ik heel veel van dit werk, bijvoorbeeld zonder oordeel naar iemand te kijken. Als iemand nors kijkt, is er altijd een verband met een gebeurtenis uit het leven.Er zijn veel vooroordelen, maar mensen zien maar een klein deel van de zorg. Kom eerst maar eens onderzoeken wat er allemaal te halen valt voordat je zegt dat het werk niet voor jou geschikt is.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy