Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Tineke:

  Tineke

  Thuisbegeleider
  Eigenschappen van Tineke:

  Ik kom thuis bij mensen die meerdere problemen hebben en niet weten waar ze moeten beginnen met het oplossen daarvan. Ik ondersteun hen daarbij. Die problemen kunnen op allerlei gebieden zijn: leven, wonen, werken, opvoeden… het is maar net waar ze vastlopen.

  Het belangrijkste van mijn werk is dat ik ervoor zorg dat ze alles weer op de rit krijgen. Ik help op weg daarbij. Dat kan een vrouw met drie kleine kinderen zijn die net gescheiden is en zelf ADHD heeft. Zij moet omgaan met het verdriet van de scheiding, de opvoeding van de kinderen en de mindere inkomsten die ze nu heeft. Of een asielzoekersgezin dat een status heeft gekregen. Dat moet een school zoeken voor de kinderen en allerlei formulieren invullen om alles hier goed te regelen, maar weet niet hoe dingen hier werken.

  De hulp die ik bied is heel praktisch. Dat past ook bij mij: de situatie overzien en orde scheppen. Ik geef mensen zelfvertrouwen dat ze de dingen zelf kunnen doen. Als ik zie dat ze daardoor groeien en langzaam weer de regie over hun eigen leven terugkrijgen, dan word ik daar blij van.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy