Coronavirus COVID-19
Alleen samen krijgen we het coronavirus in Nederland onder controle. Blijf zoveel mogelijk thuis. Houd 1,5 meter afstand. Was vaker je handen.
Actuele informatie vind je op rijksoverheid.nl.

Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Anouk:

  Anouk

  Revalidatie verpleegkundige , 24 jaar
  Eigenschappen van Anouk:

  De ouderen die bij ons komen, moeten revalideren na bijvoorbeeld een beroerte, heupoperatie of amputatie. Ik zorg ervoor dat ze zichzelf weer kunnen redden en daardoor naar huis kunnen.

  Het leven van onze revalidanten is door hun ziekte of operatie enorm veranderd. Zelfstandige dingen, zoals traplopen, naar de wc gaan of koffiezetten, lukt niet altijd meer. Samen met andere specialisten, zoals de huisarts en fysiotherapeut, probeer ik ervoor te zorgen dat iemand toch weer zoveel mogelijk basisvaardigheden aanleert. Als dat niet helemaal lukt, bekijk ik of er aanpassingen gedaan kunnen worden zodat iemand toch weer naar huis kan.

  Werken op een revalidatieafdeling met ouderen is complex omdat ze vaak last hebben van meerdere ziektes of aandoeningen. Zo kan iemand bijvoorbeeld geopereerd zijn aan het been, maar ook worstelen met hartfalen en COPD. We moeten met al deze aandoeningen rekening houden.

  Ik werk graag met oudere mensen. Ze hebben al een heel leven achter zich en hebben wat betekend voor de maatschappij. Vaak hebben ze door hun omstandigheden moeten inleveren, maar ze zijn dankbaar en blij met weinig. Ik zorg ervoor dat ze deze periode zo plezierig mogelijk ervaren.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy