Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Erik-Jan:

  Erik-Jan

  Cliëntondersteuner , 35 jaar
  Eigenschappen van Erik-Jan:

  Ik draag zorg voor een veilig en prettig leefklimaat voor onze bewoners. Op de afdeling waar ik werk wonen mensen uit de LHBTI-gemeenschap. Ik hou in de gaten dat het goed met hen gaat, dat ze dingen doen die ze leuk vinden en dat ze zichzelf kunnen zijn. Daarnaast heb ik medische ervaring, dus kan ik bijvoorbeeld wonden verzorgen.

  Ik ben zelf homoseksueel en ik zie in hoe belangrijk het is om jezelf te kunnen zijn. Voor de generatie die bij ons woont is dat helemaal niet vanzelfsprekend geweest. Je ziet dat mensen weer terug de kast in gaan als ze in een bejaardentehuis gaan wonen, dat ze gepest of genegeerd worden door andere ouderen.

  Op onze afdeling woonde een meneer die het heel fijn vindt om make-up te dragen. Zij voelde zich meer vrouw dan man, maar durfde dat niet zo goed. Toen zij bij ons woonde, hebben wij haar gestimuleerd om dat weer op te pakken, om bijvoorbeeld een rok te dragen. We zagen haar helemaal opbloeien. Dan doe je waar het om gaat: mensen zichzelf kunnen laten zijn, op welke manier dan ook, en daar handvatten voor aanreiken.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy